Att köpa ekologiska kläder har en rad fördelar, bland annat att de är snällare mot miljön men också mot din egen hud. Men ska du köpa miljövänliga kläder ska du naturligtvis göra det till 100 %. Det betyder att även trycket ska vara miljövänligt. Oavsett om du beställer eget tryck på kläder till dig själv eller om du gör det för profilreklam på ett tryckeri i Stockholm, är det viktigt att du kollar upp om det är miljövänligt tryck.

Tryck upp dina kläder på ett bra tryckeri

Att välja rätt tryckeri för dina kläder är a och o. Bor du i huvudstaden kan du hitta ett bra tryckeri i Stockholm här, ett tryckeri som gör profilprodukter att skicka ut till exempelvis kunder och anställda. Men även du som privatperson kan anlita ett tryckeri i Stockholm och lägga en beställning.

Hur trycker man miljövänligt?

Många textilier är idag miljövänliga men hur är det med trycket? Allt fler kunder efterfrågar just miljövänliga tryck med snälla färger som är skonsamma mot såväl natur som hud. Miljövänligt transfertryck är idag ett vanligt val för dig som är klimatsmart och värnar om miljön. Många av tryckerierna tillämpar metoder och färger för att trycka miljövänliga tryck på kläder. Men det är inte bara metoden och färgen som ska vara miljövänlig – alla steg i ledet ska vara skonsamma och sjyssta. Det ska minimera svinn, vara hållbart och ge ett fint resultat så att kläderna kan bäras länge; ett annat sätt att tänka hållbart.

Miljövänliga kläder