Det finns flera orsaker till varför du kan vilja genomgå en plastikoperation med bröstimplantat. Idag är bröstimplantat mycket vanligt för att öka eller återfå fylligheten i brösten, som kan förändras med ålder, viktnedgång eller graviditet. Anledningar till operationen kan således variera en hel del, men det är som gemensamt för många är att garderoben behöver uppdateras.

Efter en bröstoperation med Motiva kan du behöva köpa en hel del nya kläder. Hur mycket du behöver uppdatera din garderob beror naturligtvis på vilken implantatstorlek du har valt och hur implantaten har placerats. Här nedan listar vi några plagg som du med största sannolikhet kommer behöva uppdatera till en större storlek efter att du genomfört din operation.

Nya plagg efter bröstförstoring – vad behöver man?

Det finns inga regler som säger att du måste köpa nya kläder efter en bröstoperation, men ibland kan det behövas. Satsa då på nedanstående i första hand så du har en bra basgarderob.

BH – Du kommer behöva köpa in nya bh som passar dina nya bröst. Be gärna om hjälp av en seriös butik för att hitta rätt.

Toppar – Är du van att gå i tajta toppar kan du behöva gå upp en storlek för att de inte ska sitta för snävt runt brösten. Detta gäller främst för skjortor.

Bikini – Även dina badkläder kan behöva uppdateras om du vill minska risken för ”nip slips” på stranden.

Jeansjacka – Din älskade jeansjacka kommer med största sannolikhet inte kunna stängas längre. Detta gäller vanligtvis alla jackor som är tillverkade i hårdare material.

Miljövänliga kläder