Träningskläder behöver vara följsamma och bekväma som ett andra skinn. Vilka material är bäst, och hur kan jag tänka ekologiskt här?

Den som tränar vet att vi behöver kläder som andas bra så att det inte blir blött under dem och det blöta ”stängs inne”. Vi behöver också ett följsamt material som vi inte störs av om vi joggar eller kör någon annan träning där vi är rörliga och böjer oss mycket.

Vi har några superfina valmöjligheter.

Bomull andas bra och är mjukt mot kroppen, det är dessutom slitstarkt. Välj ekologisk bomull. Lyocell, som är mycket miljövänligt är ganska starkt, men det är följsamt och en mästare på att transportera ut fukt från kroppen. Viskos är också ett bra och lätt material, det andas mycket bra. Och slutligen exempelvis elastan som är utmärkt för träningstights då det är stretchigt och formar sig bra när man hoppar, böjer sig och utför olika rörelser.

Det går att köpa helt ekologiska och klimatsmarta träningskläder som fungerar utmärkt. En möjlighet är att köpa lyocellbearbetad bambu – det finns inte många saker som är mer miljövänliga än detta material. Dessutom är det skönt mot kroppen.