På den här sidan kan du läsa allt om olika typer av textilier. En sort av textilier är gardiner som används för att dekorera hemmet samtidigt som de kan användas för att du ska få mindre insyn i rummet eller göra det mörkare.

Olika sorters gardiner

När du är på jakt efter nya gardiner till ditt hem kommer du snart märka att det finns flera olika varianter att välja mellan. Förutom att de kommer i olika modeller så kommer de även i olika typer av textil såväl som färger. De kan även ha mönster.

Ett exempel på en praktisk gardin är hissgardinen. Den varianten kan du hissa ner och upp och till exempel dra ner för att göra rummet mörkt för natten. Det finns olika hissgardiner att välja mellan vilket innebär att du kan hitta en hissgardin som passar bra i ditt hem.

Förutom att det finns hissgardiner finns det gardinlängder. Gardinlängder är de som sitter på varsin sida av fönstret och fyller mest ett dekorativt syfte. Sedan finns det även mörkläggningsgardiner som är särskilt praktiska på sommaren då det aldrig riktigt blir mörkt på natten, de gardinerna kan hjälpa dig att sova bättre.

Med andra ord kan du hitta gardiner oavsett vilken stil du föredrar.

Miljövänliga kläder