Om du vill vara snyggt klädd och bära kläder som verkligen passar din figur, samtidigt som du både sparar på klimat och plånboken, ska du satsa på märkeskläder. Kläder som håller över tid och är väldesignade.

Investera i märkeskläder

Det finns jackor och så finns det jackor. Vissa plagg passar bara att ha under en eller två säsonger, medan andra jackor håller år ut och år in. Både i passform, mode och färg. Det handlar om material, hur väldesignade kläderna är och om de primärt är skapade för att vara trendiga eller hålla oavsett säsongens mode. Det är många som tror att de sparar in pengar på att köpa billigare kläder. En kofta för 200-300 kronor, istället för att köpa en kofta som verkligen sitter och som inte kommer att ändra passformen efter ett par tvättar. Detsamma gäller byxor, kappor och klänningar. Genom att köpa kläder som är sydda med en tanke kommer du i långa loppet att både vara snygg och spara in pengar. Hos Best of Brands hittar du damkläder från Filippa K, Jofama, Tommy Hilfiger och Stenströms. Best of Brands har också alltid bra reor.

1# Spara pengar

Du kommer i slutändan att spara tusenlappar genom att köpa kläder som både är snygga och som håller. Kläder som passar dig perfekt. En bra märkesjacka kan du bära i många år. Du behöver alltså inte köpa nya plagg hela tiden, vilket du kommer spara in mycket pengar på.

2# Klimatsmart

Att köpa kläder som håller är klimatsmart. Vi har inte råd med fast fashion längre, utan måste satsa på kläder i bra material och plagg som vi vill bära under lång tid. Köp kvalitetskläder som du verkligen vill ha, som passar din personlighet och din stil, så behöver du inte byta ut dem efter ett år. En annan fördel med märkeskläder är också att du kan sälja dem. Du har haft samma jacka i tre år, och skulle vilja köpa en ny. Om du har en jacka av god kvalitet kan du sälja eller ge bort den, så att en annan person kan ha den lika länge.

3# Alltid snyggt klädd

Det är jobbigt att vara bjuden på fest, ställa sig framför garderoben och undra vad du ska sätta på sig. Om du satsar på en snygg basgarderob från välkända märken kommer du alltid ha kläder som passar, oavsett om det handlar om en fest, dejt eller en arbetsintervju.