Under vinterhalvåret är det inte sällan kallt och för att inte frysa är det viktigt att ha bra kläder. Att ha en bra jacka är a och o för att inte frysa. Det finns massor med jackor att köpa som både är trendiga och varma. Det finns också flera modeller i olika material. Den här säsongen är det trendigt med pufferjackor som både är korta och långa. De är dessutom väldigt varma. Det finns även vadderade västar som både är snygga och ger värme. En tunnare vadderad väst kan du även ha under en jacka för att få extra värme. Den perfekta jackan är både funktionell och stilsäker.

Flera lager är det bästa

Om du ska vara ute en längre stund är det bra att klä dig lager på lager, det hjälper dig att hålla kroppen varm. Ull är ett väldigt bra material att ha under dina ytterkläder. Att ha ett underställ i merinoull och sedan ett mellanlager i ull som är lite tjockare är perfekt för dig som alltid vill vara varm. Att ha fleece som mellanlager är också ett bra alternativ. Över det är ett vind- och vattenavvisande ytterlager att föredra om du ska ägna dig åt någon aktivitet som skidåkning. Det viktiga är att jackan skyddar dig mot att vind och kyla ska tränga in.

Ull är ett bra material

Merinoull har samma förmåga som ull men ger en aning mer värme än vad vanlig ull gör. Ull och ullfrotté har förmågan att värma även om plagget blivit lite fuktigt. Materialet suger upp och fördelar fukten i materialet. Både ull och merinoull är bra om du ska vara ute när det är riktigt kallt. Bomull är inte det bästa materialet om du vill hålla dig varm eftersom det suger åt sig fukt och gör dig kall. Därför är bomullskläder inte att föredra som första lager. Bambu är ett material som liknar ull, det transporterar bort fukt och hjälper kroppen att ha en bra och jämn temperatur.