Om du har mycket tid över kan det vara roligt att sticka egna kläder till ditt barn. Är du nybörjare på stickning kan du till exempel göra en halsduk eller en mössa. Det behöver inte vara mer komplicerat än så. När du känner dig lite mer varm i kläderna kan du göra lite mer komplicerade saker som en stor och stickad tröja. Idag finns det väldigt bra mönster och instruktioner som du kan följa som gör det enkelt att sticka. När du väl har kommit in i det kommer det vara en skön och avkopplande stund som dessutom ger bra resultat.

Ta inspiration från riktiga kläder

När du har stickat ett tag kanske du känner dig djärv nog att ge dig på en egen stickning utan mönster? I så fall kan du alltid ta inspiration från designers som gör barnkläder. Det finns till exempel en uppsjö av snygga Gant barnkläder som passar för både tjejer och killar. De gör bland annat t-shirts och tröjor för barn i olika åldrar. Du kan alltså ta inspiration från Gant eller något annat märke som du gillar. Sedan är det fritt fram att göra din egen tolkning. Det roliga är att du både får en ny hobby och fina kläder till barnen.

Varma och sköna kläder

Det som är bra när du stickar i material som ull är att du får sköna kläder som håller dig varm över vintern. Barn är ju som bekant ute väldigt mycket på förskolan och behöver kläder som håller värmen. Det gäller oavsett om du bor i norr eller söder. Dessutom är det också ett sätt att tjäna lite pengar. Istället för att köpa dyra kläder gör du helt enkelt dem själv. Det är också bra för klimatet eftersom du inte slösar lika mycket på samhällets resurser. Alltså finns det otroligt många fördelar med att börja sticka kläder till barnen.

Sticka filtar till bebis

Du behöver inte bara sticka kläder utan det finns även annat du kan göra till de små. Om du själv eller någon i din närhet väntar tillökning är det alltid välkommet med en gosig filt. Denna kan du då sticka själv. Då blir presenten dessutom lite extra personlig vilket brukar uppskattas väldigt mycket. Du kan även sticka saker som gosedjur bara för att nämna några exempel. Om du börjar kika runt på nätet kommer du snabbt märka att det finns otroligt mycket du kan sticka. Vissa saker är så klart svårare än andra. Du vet bäst själv vilken nivå du ligger på och hur mycket du vill utmana dig själv. I takt med att du utvecklas kan du testa på allt svårare saker och även utveckla din stickning. Det kommer bli en rolig resa.